PAMUKKALE ŞARAP

PAMUKKALE ŞARAP

1962 yılında Denizli - Güney ilçesinde Fevzi Tokat ve 4 kardeşi tarafından 100 bin litre kapasiteli bir şaraphane olarak kurulduk. Şirketi, 1972 yılında yönetimi ailenin en küçük kardeşi olan Gıda Mühendisi Yasin Tokat’ın devralmasıyla Pamukkale Şarapçılık olarak markalaşma yolculuğumuz başlamış oldu.

“Para kazanmak için değil, iyi şarap yapmak için yola koyuldum.” diyen Yasin Tokat’ın vizyonunu ve eğitimini hem bölge bağcılığına hem de Pamukkale Şarapçılık olarak bize aktarması sayesinde Denizli’nin Güney ilçesinin Türkiye’nin en önemli bağ bölgesi olmasına katkı sağlamayı başardık.

Her geçen gün üzerine ekleyerek geliştirdiğimiz şaraplarımızla uluslararası yarışmalarda altın madalyalar alan ve 6000 ton/yıl kapasiteli modern bir şaraphaneye sahip, ülkenin en önemli üreticilerinden biri konumuna geldik.

İyi Şarabın Hikayesi Güney’de Başladı

Şaraplarımızın ana malzemesi olan üzümlerin üretildiği Güney ilçesi, Denizli’nin kuzeyinde 38° 9’14.64’K Enlem ve 29° 3’58.60’E boylamda Deniz seviyesinden 750 - 850 metre yükseklikte bulunan bir platoda yer alır.

Kış aylarında, soğuk ve kar yağışlı sert karasal iklim hakim olan Güney, yıllık ortalama 475 - 550 mm yağış alır ve yaz aylarında gündüz - gece sıcaklık farkı 15 - 20°C’leri bulur.

Killi - tınlı, kireçli, kireç taşlı ve çakıllı toprak yapısına sahip, ortasından Menderes nehrinin geçtiği verimli Güney platosunun Türkiye’nin önemli “Şaraplık Bağ Bölgesi” olmasında, ideal iklim koşulları kadar 1990 yılından bu yana bölgeye yaptığımız yatırımlar da fazlasıyla etkili diyebiliriz.

Pamukkale Şarapçılık olarak yetişmiş 85 hektar bağımız ve uzun yıllardır anlaşmalı olarak çalıştığımız çiftçilerimizle beraber kullandığımız üzümleri bölgemizden alıyor, dünyada “yerinde üzüm işleme” olarak bilinen “şato stili” üretim yapmaya devam ediyoruz.